Puhujat

Peter Vesterbacka

Peter Vesterbacka

Peter Vesterbacka on suomalaisen peliteollisuuden ja start-up-genren kiistämätön keulakuva. Vesterbacka vastasi peliyhtiö Rovio Entertainmentin liiketoiminnan kehittämisestä ja oli mukana tekemässä suosittua Angry Birds -mobiilipeliä 2000-luvun alussa. Hän on järjestänyt vuodesta 2008 kansainväliseksi tapahtumaksi muodostunutta start-up-tapahtuma Slushia. Yhdysvaltalainen Time-aikakauslehti valitsi Vesterbackan vuoden 2011 maailman sadan vaikutusvaltaisimman ihmisen listalleen. Nykyisin Vesterbacka mm. edistää pelien käyttämistä oppimisessa opetuspeliyhtiö Lightneerin brändijohtajana ja edistää Helsinki–Tallinna-tunnelihanketta.

Pauliina Seppälä

Pauliina Seppälä

Pauliina Seppälä on yrittäjä ja maailmanmuuttaja, joukkoistamisen ja co-creation-ajattelun asiantuntija. Hän on yksi Suomen isoimman joukkorahoituspalvelu Mesenaatti.me:n sekä useista digitaalisista ja yhteisöllisistä hankkeista tunnetun Yhteismaan perustajista. Yhteismaan kierrätyskarnevaali Siivouspäivä ja naapurustojen sosiaalinen media ovat palkittuja sosiaalisia innovaatioita. Seppälä on valittu vuoden yhteiskuntatieteilijäksi 2016 sekä Kauppalehden listauksessa vuoden 100 vaikutusvaltaisimman suomalaisen joukkoon 2015.

Laura Pääkkönen

Laura Pääkkönen

Laura Pääkkönen on yrittäjä ja Social Selling -valmentaja. B2B-myynnin ja digimarkkinoinnin kokemus yhdistettynä vaikuttamiseen ja vuoropuheluun somessa, ovat luoneet vahvan pohjan näkemykselliselle ja tulokselliselle myynnin modernisoinnille B2B-yrityksissä. Pääkkönen julkaisi syyskuussa 2017 ensimmäisen suomenkielisen kirjan aiheesta Social Selling – Henkilöbrändi, verkostot ja sosiaalinen media B2B-myynnissä.

Anni Klutas

Anni Klutas

Anni Klutas on kasvatustieteiden opiskelija ja krooninen elämän ihmettelijä. Hän on opiskelijoiden järjestämän ”oppimisen SLUSHin” Dare to Learn -konseptin voimahahmo.

Dare to Learn –konseptin tavoitteena on tehdä Suomesta globaali oppimisen keskus.

Sari Kuvaja

Sari Kuvaja

Sari Kuvaja on toiminut vastuullisen yritystoiminnan asiantuntijatehtävissä 1990-luvun puolivälistä lähtien ja kuuluu alan edelläkävijöihin Suomessa. Hän on uransa aikana työskennellyt neuvonantajana ja vaikuttajana yritysten ja järjestöjen välimaastossa sekä konsultoinut yrityksiä niiden vastuullisuusstrategiatyössä, sidosryhmäsuhteissa sekä vastuuviestinnässä ja -raportoinnissa. Kuvaja on kokenut tietokirjailija ja kirjoittaja: hän on käsitellyt liiketoiminnan arvoja, etiikkaa ja vastuullisuutta sekä kirjoissaan että kirjoittamissaan artikkeleissa ja kolumneissa. Hänen viimeisin teoksensa, yhdessä Terhi Koipijärven kanssa kirjoittama Yritysvastuu – Johtamisen uusi normaali, ilmestyi Kauppakamarin kustantamana syyskuussa 2017.

Hanna Lusila

Hanna Lusila

Hanna Lusila on yrittäjä ja Weecos – Sustainable marketplace, digitaalisen markkinapaikan toinen perustaja. Weecos on kasvanut neljässä vuodessa jo 180 suomalaisen vastuullisen design-yrityksen ja yli 70.000 kävijän kohtaamispaikaksi. Liiketoimintaa ohjaa vahva halu muuttaa maailmaa paremmaksi kasvavan, yhteisöllisen ja kantaa ottavan yritystoiminnan kautta.

Paula Malleus

Paula Malleus

Paula Malleus on kiertotalouden edelläkävijä ja yhteiskunnallisen yrittäjyysmallin sanansaattaja. Hän on luotsannut yritystään Remake EkoDesignia jo kymmenen vuoden ajan ja ohjannut ammatilliseen osaamiseen työnsä ohessa useita satoja opiskelijoita eri muotoisissa harjoitteluissa. Malleus on osaltaan ollut uransa aikana vaikuttamassa yhteiskunnallisen yrittäjyyden rantautumiseen Suomeen ollessaan perustamassa SYY ry:tä (suomen yhteiskunnalliset yrittäjät ry). Hän on myös aktiivinen koulutuskentän kehittäjä ja on mm. toiminut ammatillisen neuvottelutoimikunnan puheenjohtajana vuodesta 2013 vieden kiertotalousideologiaa sisään koulutusrakenteisiin.

Malleus tunnetaan omintakeisesta muotokielestään, jota on mm. nähty useina vuosina itsenäisyyspäivän vastaanotolla.

Marko Parkkinen

Marko Parkkinen

Marko Parkkinen on yrittäjä ja omistaja. Parkkinen johtaa päätoimekseen Ratkaisutoimisto Seediä, joka on konsultoinnin lisäksi perustanut lukuisia yrityksiä. Hän on hallituksen jäsen Boardman Oy:ssä ja Liiikkeenjohdon tutkimusseurassa.

Jenni Selosmaa

Jenni Selosmaa

Jenni Selosmaa (KTM) on vaikuttavuusliiketoiminnan valmentaja, mentori, kirjailija ja yrittäjä, jonka ammatillinen tausta on rahoituksessa ja toiminnan kehittämisessä. Jenni toimii yrittäjänä Impactorissa ja hän on valmentanut yrityksiä mm. Sitran Vaikuttavuuskiihdyttämössä (2015-2017) sekä Vertical- ja xEdu-kiihdyttämöissä ja järjestöjä Vaikuttavuusvalmentamossa tänä vuonna. Jenni on myös projektijohtaja Nicehearts ry:ssä, jossa hän mm. valmentaa eri etnistä taustaa olevia naisia kohti yrittäjyyttä. Jenni on kirjoittanut Kaikki jakoon! -kirjan omistamisesta ja jakamistaloudesta sekä Kukkaron kuningatar -kirjan rahataidoista.

Emilia Lahti

Emilia Lahti

Emilia Lahti (YTM, MAPP) on tohtorikoulutettava Aalto-yliopiston tuotantotalouden laitoksella. Vuonna 2015 hänet valittiin osallistumaan Singularity Universityn koulutusohjelmaan NASA:n kampukselle Piilaaksoon, jonka ytimessä on teknologian käyttäminen yhteiskunnan merkittävien ongelmien ratkaisemiseen. Emilian väitöskirjatutkimus tarkastelee ilmiötä, jonka seurauksena tai kautta yksilöt ja yhteisöt kurottautuvat yli oletettujen resurssiensa ja selviävät äärimmäisistä haasteista. Väitöskirjansa osana hän käsitteellistää suomalaista sisun käsitettä.

Emilian perustaman Sisu not Silence -kampanjan tavoitteena on murtaa hiljaisuus lähisuhdeväkivallan ympärillä ja edesauttaa positiivista yhteiskunnallista muutosta.

Emilian olemassaolon päämäärä on toimia inhimillisen lämmön katalyyttina, ja siten rakentaa siltoja tämän hetken ja mahdollisten kukoistavien tulevaisuuksien välille.

Perttu Karlajainen

Perttu Karlajainen

Perttu Karjalainen on 27-vuotias unelmoija ja maailman parantaja. Hän on myös EntoCuben toimitusjohtaja ja perustajajäsen. EntoCube on espoolainen start-up -yritys, joka kehittää hyönteiskasvatusjärjestelmiä ja valmistaa hyönteistuotteita. Yrityksen missio on pysäyttää ilmastonmuutos ja poistaa maailman nälänhätä.

Maailmassa on arviolta kaksi miljardia ihmistä, jotka syövät hyönteisiä arkipäiväsenä ravintona. Hyönteiselintarvikkeet tekevät tuloaan Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa ja hyönteisproteiinin uskotaan olevan tulevaisuudessa soijapavun veroinen proteiininlähde sekä merkittävä kaupallinen mahdollisuus. Syyttä eivät siis sijoittajatkaan ympäri maailmaa seuraa alan teknologin kehittymistä. EntoCubella on käsillä mahdollisuus, ei vain hypätä kasvavan hyönteiskasvatusalan kelkkaan, vaan olla sen kehityksen veturina poistamalla esteitä hyönteistalouden kasvulta.

Elina Kiiski Kataja

Elina Kiiski Kataja

Elina Kiiski Kataja on Sitran tulevaisuusasiantuntija. Hänen työtään on napata kiinni yhteiskunnassa jo nyt tapahtuvista tärkeistä kehityskuluista, joilla voi olla suuri merkitys tulevaisuudellemme. Hänen työtään on etsiä tietoa näihin kehityskulkuihin liittyvistä tulevaisuuden mahdollisuuksista, uhkakuvista ja ratkaisuista.

Matti Vanhanen

Matti Vanhanen

Kansanedustaja Matti Vanhanen on toiminut urallaan mm. pääministerinä, puolustusministerinä ja Perheyritysten liiton toimitusjohtajana. Nykyään Vanhanen johtaa eduskunnan ulkoasiainvaliokuntaa ja eduskunnan pankkivaltuustoa. Vanhanen on Keskustan presidenttiehdokas.

 

Henri Vanonen

Henri Vanonen

Henri Vanonen on lifestyle-brändi VAI-KØn toinen perustaja ja toimitusjohtaja. VAI-KØn missiona on tarjota ekologisesti ja eettisesti tuotettuja vaatteita, jotka toimivat niin kaupungissa kuin ulkoillessa, sekä tehdä yritystoiminnan kautta hyvää sosiaali- ja ympäristösektoreilla. Henri pyrkii myös vapaa-ajallaan elämään VAI-KØn Live Alternative -sloganin mukaisesti, kuten elämään kesät vanhassa Mercedeksen pakettiautossa, joka toimii liikkuvana kotitoimistona.

Reidar Wasenius

Reidar Wasenius

Reidar Wasenius on Finnish Business Angels – FiBAN’in toimitusjohtaja. Hän on toiminut valmennuksen ja viestinnän parissa vuodesta 1984 – työnantajinaan mm. Nokia, Samsung, TEKES, mediatalot sekä koulut ja korkeakoulut. Viime vuosina Reidar on auttanut erikokoisten yritysten ihmisiä jaksamaan paremmin ja saavuttamaan parempia tuloksia. Hänen uusin kirjansa on WSOY:n julkaisema ”Personal Brainer” ja hän on usein medioissa henkilöstökehityksen ja oppimisen asiantuntijana. Reidarilla on maailman kuunnelluin suomalaisääni. Kuulet sen usein eri kielellä puhelimessasi ja matkustaessasi VR:n junissa.

Raisa Lesonen

Raisa Lesonen

Raisa Lesonen on humanisti piilonörtti, joka toivoo, että ihmiset oppisivat parhaan keskustelutaidon: kuuntelemisen. Hän innostuu hyvistä kohtaamisista, keskusteluista ja ideoinnista.

Työura on kulkenut radiojuontajasta kulttuurituottajaksi ja perheyrityksen viestintäpäälliköksi. Lisäksi hän tekee hallitustyötä Head Invest Oy:ssä ja ympäristöteknologian alalla toimivassa Proventia Oy:ssä. Lesonen luotsaa myös lapsia ja nuoria auttavaa Eija ja Veikko Lesosen säätiötä hallituksen puheenjohtajana. Hän innostaa luomaan omanlaista työkulttuuria ja inspiroituu tulevaisuuden teknologioiden tuomista mahdollisuuksista.

Ville Stenroos

Ville Stenroos

Ville Stenroos, Cityvarasto Oyj:n toimitusjohtaja ja pääomistaja, on rohkea ja innovatiivinen sarjayrittäjä, jolla on yli 20 vuoden kokemus yritysten menestyksekkäästä johtamisesta. Ensimmäisen yrityksensä Ville perusti 1995. Cityvarasto Oyj perustettiin 1999.  Vuonna 2015 Cityvarasto Oyj keräsi Suomessa ensimmäisenä joukkorahoituksella yli miljoona euroa. Cityvarasto Oyj:n osake on listattu Privanetin kauppapaikalle, jossa osakkeella voi käydä kauppaa. Yhtiö hakee jatkuvasti uusia toimipisteitä ja kasvumahdollisuuksia.

Innokampus

Innokampus

Innokampus Oy on vuonna 2013 perustettu uusi ja moderni innovaatiotalo. Teemme tuotekehitystä ja palvelumuotoilua uudella tavalla. Meissä yhdistyvät digi-, viestintä-, mainos- ja ratkaisutoimisto. Käytämme ammattilaisten lisäksi joukkoistamista ja joukkoälyä kaikissa ratkaisuissa. Hyödynnämme parhaita ja käsin poimittuja nuoria tekijöitä, opiskelijoita ja ajattelijoita ympäri Suomen, jotka muodostavat joukkoinnovointiverkostomme.

Toimimme myös paikallisesti perustamalla ajatushautomoita eri puolille Suomea luomaan paikallista kasvua, elinvoimaa ja osallistamista.

Tapahtumassa mukana (kuvassa ylhäältä vasemmalta lähtien):
Rami Saarniaho | Founder & CEO
Tomi Hirvonen | Digital Marketing Manager
Elisa Rastas | Community Manager & HR
Lassi Lehtovaara | Innovation Coach

Sami Hoffrén

Sami Hoffrén

Sami Hoffrén toimii konttorinjohtajana Handelsbankenin Helsinki-Kampin konttorissa. Hän on toiminut asiantuntija- ja esimiestehtävissä kahdessa eri pankkiryhmittymässä yli 20 vuoden ajan. Samin tehtävänä on toimia omalla toimialueellaan Handelsbankenin lähettiläänä – niin yrityksille kuin yksityishenkilöille. Nykyinen konttorijohtajuus edellyttää hyviä vuorovaikutustaitoja sekä henkilöstön valmentamista pankkisektorin muutoksessa.

Petra Erätuli-Kola

Petra Erätuli-Kola

Petra Erätuli-Kola on Innovation House Finlandin toimitusjohtaja. Petra on hullu innostuja, joka tarttuu härkää sarvista ja valloittaa vuoret halutessaan.

Innovation House Finland on kolmesataapaikkainen innovaatiokeskus Otaniemessä. Innovation House Finlandin unelmana on tarjota uudenlainen hyvinvoiva työskentely-ympäristö ja yhteisö Otaniemessä. Sloganimme on ”Onnellinen yrittäjä on tuottavampi”.

Hanna-Mari Ikonen

Hanna-Mari Ikonen

Hanna-Mari Ikonen on hallintotieteiden tohtori, sosiologian dosentti ja vanhempi tutkija Koneen säätiön hankkeessa Jako kahteen? Nuoret, työ ja tulevaisuus. Hän on tutkinut aiemmin erilaisia pienyrittäjiä, kuten maaseudun naisyrittäjiä ja harrastustaan tai elämäntapaansa yrittäjyydellä mahdollistavia ihmisiä.

Hän on kiinnostunut siitä, millaisin keinoin yksilöt luovivat muuttuvassa työelämässä. Hän haluaa, että yrittäjämäisyyttä edellyttävä työelämä voisi olla mahdollisimman hyvää mahdollisimman monelle.

Mun Vuoro

Mun Vuoro

Mun Vuoro yhdistää vapaaehtoistyön tekemisen ja pelillisyyden.  Visiona on olla innostavin ja palkitsevin vapaaehtoistyötä koordinoiva sovellus. Tavoitteena on vahvistaa ikäihmisten, vammaisten, muiden avun tarpeessa olevien ja heidän auttajiensa hyvinvointia.  Mun vuoro  -tiimi voitti kesäkuussa 2017 Yle Beta Challenge -ideakilpailun, jossa haettiin keinoja lisätä ihmisten keskinäistä ymmärrystä ja arvostusta sekä luoda uskoa tulevaisuuteen. Mun vuoro -sovelluksen prototyyppi otetaan testikäyttöön tammikuussa 2018.

On mun vuoro auttaa ja mun vuoro tulla autetuksi.

Munvuoro Oy:
Ville Grönberg | perustaja & toimitusjohtaja (mukana tapahtumassa)
Raija Saari | perustaja & hallituksen puheenjohtaja
Heikki Pälviä | perustaja & viestintäasiantuntija (mukana tapahtumassa)
Kari Savolainen | perustaja & ICT-asiantuntija.

Kuvassa Ville ja Heikki.

Petri Home

Petri Home

Petri Home toimii kehityspäällikkönä Ylen Strategiaosastolla. Tehtäväkenttään kuuluu mm. uusien työskentelytapojen edistäminen, kumppanuuksien sekä innovaatiotoiminnan kehittäminen. Työssään hän yhdistää strategisen kehittämisen palvelumuotoilun ja käyttäjälähtöisen suunnittelun menetelmiin.

Timo Väliharju

Timo Väliharju

Timo Väliharju on Suomen avoimien tietojärjestelmien keskus – COSS ry:n toiminnanjohtaja ja hän on toiminut avoimen lähdekoodin alueella 2000-luvusta saakka. Timo on ollut COSS ry:n toiminnassa mukana alusta lähtien ja liittynyt siihen jäsennumerolla 1. Hän on toiminut myös avoimen lähdekoodin alueella yrittäjänä lähes 15 vuotta ja ollut edistämässä toimialaa erilaisissa hankkeissa niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin.

Miia Lasaroff

Miia Lasaroff

Miia Lasaroff toimii Spondan Coworking -konseptin Business Unit Managerina ja tulevaisuuden toimisto- ja työtilojen kehittäjänä.

Talousneuvola

Talousneuvola

Talousneuvolasta voit kysyä mitä tahansa taloudesta ja taloushallinnosta auringon alla. Jos emme vastausta heti tiedä, niin otamme selvää! Alvit, veroilmoitukset, debetit ja kreditit, poistot ja omaverotilin salat, olet tervetullut kysymään!

Kuvassa Marika Lohi (vasemalla) ja Minna Koski

Lauri Salovaara

Lauri Salovaara

Lauri Salovaara on pitkän linjan mediapersoona ja yrittäjä. Hän on perustanut viisi yritystä ja on tällä hetkellä osakkaana yhdeksässä. Helmikuussa 2017 Lauri käynnisti mielenkiintoisen projektin nimeltä ’Miljonääriksi 500 päivässä’.

Ytyä-tapahtumassa Lauri toimii Vaunusalin ohjelman kuljettajana.

Katri Tanni

Katri Tanni

TIEKEn ajatuspajan takoja Katri Tanni luotsaa tapahtumassa Vintin ohjelmaa. Katri on digitaalisen muutoksen, sisältöstrategian ja modernin myynnin asiantuntija. Hän on yrittäjä ja tietokirjailija palkituilla teoksillaan Johdata asiakkaasi verkkoon (2013) ja Asiakaslähtöisyydellä tulosta (2017).