Rahalla hallitaan – senkin voi tehdä eettisesti oikein

Jenni Selosmaa on yksi vaikuttavuusinvestointiteeman edelläkävijöistä, joka on matkan varrella on oppinut, että arvot ja raha ovat toistensa kumppaneita.

Jenni on valmistunut kauppakorkeakoulusta pääaineenaan rahoitus ja toimi sijoitusanalyytikkona 2000-luvun alussa. Hänen työsarkaansa oli startup-maailma ja siellä rahoitusten järjestäminen.

– Näin pääomasijoittamisen hyvät ja huonot puolet ja miten rahalla hallitaan. Välillä yritys päätetiin ajaa alas, ja se, kenellä rahaa on, päättää asioista täysin, Selosmaa kertoo.

Jenni lähti omien sanojensa mukaan hakemaan rahoitusasioihin toista näkökulmaa. Hän opiskeli sosiaalipsykologiaa, erityisesti arvoja ja asenteita.

– Opin, että arvot ja raha ovat toistensa kumppaneita. Pääsinkin tässä eteenpäin ja muun muassa verkottumaan tärkeiden tutkijoiden kanssa nimenomaan arvonäkökulmasta. Kirjoitin kirjan Kukkaron kuningatar, joka julkaistiin tammikuussa 2017. Kirja opastaa lukijaansa taloudelliseen lukutaitoon ja arvopohjaisiin ratkaisuihin rahan suhteen, Selosmaa linjaa.

Hän on huolissaan siitä, että mm. pikavipit ovat yleistyneet; lainaaminen on tehty Selosmaan mukaan liian helpoksi ja houkuttelevaksi.

– Olen urallani havainnut moneen kertaan, että ihmiset ovat tyytyväisiä elämäänsä ja kokevat elämänsä olevan paremmin tasapainossa silloin, kun he käyttävät rahaa arvojensa mukaisesti. Näyttäisi siltä, että sama pätee myös organisaatioihin. Omassa puheenvuorossani YTYÄ-tapahtumassa aion tuoda esiin valaisevan, 8 askeleen treeniohjelman, jolla niin kuluttaja kuin yrityskin pääsevat talouden ja arvojen tasapainoon sekä merkitykselliseen ja vaikuttavaan työhön ja tuloksiin, Selosmaa lupaa.

Jenni Selosmaa

Jenni Selosmaa, Impactor Consulting Osk

 

Tule tapahtumaan kuulemaan, miten vaikuttavuusinvestointien asiantuntija näkee yhteiskunnallisen vaikuttavuuden tuoman muutoksen startup sceneen ja muuhunkin rahoitukseen!